2milutka

2milutka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1120]

Szarlotka na ucieranym cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

łatwe ciasto ucierane z dodatkiem jabłuszek,szybko się robi udaje się nawet początkującym

Szarlotka na ucieranym cieście

Składniki:

Szarlotka na ucieranym cieście

  • 5 jajek
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 margaryna Kasia
  • 1 szklanka cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • 3 łyżki mleka
  • g dużych obranych jabłek kwaskowych

Sposób przygotowania:

Szarlotka na ucieranym cieście

Wbijamy jaja do miski i ubijamy na puch z cukrem ,dodajemy rozpuszczoną wcześniej i ostudzoną margarynę ,następnie wsypujemy budyń i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodajemy mleko miksujemy delikatnie mikserem wylewamy na blaszkę ,na wierzch kładziemy ósemki pokrojonych jabłek wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40 minut w temp 180* Zimne ciasto oprószamy cukrem pudrem.Smacznego!