Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

szarlotka sypana z budyniem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szarlotka z budyniem jako urozmaicenie zwykłej szarlotki. Na dużą blachę.

szarlotka sypana z budyniem

Składniki:

szarlotka sypana z budyniem

 

  • 4 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 kostki margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 jajka + 2 żółtka
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany

 

  • 2 opakowania budyniu czekoladowego
  • 1 litr mleka

 

  • 1,5 - 2 kg jabłek
  • 1 cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

szarlotka sypana z budyniem
Mąkę z proszkiem do pieczenia i margaryną posiekać. Dodać żółtka, całe jajka, cukry, śmietanę i wyrobić ciasto. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
3/4 ciasta rozłozyć na blaszce. Wyłożyć starte na grubych oczkach jabłka wymieszane z cukrem waniliowym.
Zalać budyniem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
Na wierzch zetrzeć resztę ciasta.
Piec ok. 45min.