Szarlotka Tutti Frutti

Ciasta « poprzedni | następny »
msewka

Srebrny Ekspert
Przepisy: 594
zdjęcia: 1 z 1
Szarlotka Tutti Frutti
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 12

kruche ciasto z pysznymi jabłkami i delikatną bezą.Rozpływa się w ustach


trudność: łatwe
czas:

Szarlotka Tutti Frutti - SKŁADNIKI:

Szarlotka Tutti Frutti - PRZYGOTOWANIE:

Z żółtek.połowy szklanki cukru, mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i tłuszczem zagnieść ciasto.Pozdzielić na 3 części,dwie zamrozić.Trzecią częścią wylepić blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką.Ubić sztywną bianę z białek,dodawać powoli cukier nadal ubijając,na koniec wsypać mąkę ziemniaczaną.Na wyklejoną ciastem blaszkę nakładamy rozdrobnione owoce lub powidła,ścieramy jedną z zamrożonych części ciasta.Na to wykładamy pianę z białek i ścieramy ostatni kawałek mrożonego ciasta.Pieczemy w 160-170 stopniach przez ok.1 godzinę.Pod koniec pieczenia można ciasto przykryć pergaminem,aby się nie przypalił wierzch.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szarlotka Tutti Frutti (strona 1 z 1)  
msewka

msewka

2009-06-13 14:13
Na zdjęciu zamiast z jabłkami w wersji z truskawkami i rabarbarem.
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka

2009-07-24 22:06
Piekna beza, mnie moj piekarnik bezami nie rozpieszcza ;) Baaaardzo apetyczne ciacho, ach skubneloby sie chociaz tyci ;)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
 Przekładaniec Agi Wiśniowa chmurka z bezami Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy
Sernik potrójnie chałwowy Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami Sernik miętowy na zimno z granatem
Babka piaskowa w łatki  Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami  Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Chlebek kokosowy Rolada z mascarpone i truskawkami Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane