msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Szarlotka Tutti Frutti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

kruche ciasto z pysznymi jabłkami i delikatną bezą.Rozpływa się w ustach

Szarlotka Tutti Frutti

Składniki:

Szarlotka Tutti Frutti

Sposób przygotowania:

Szarlotka Tutti Frutti

Z żółtek.połowy szklanki cukru, mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i tłuszczem zagnieść ciasto.Pozdzielić na 3 części,dwie zamrozić.Trzecią częścią wylepić blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką.Ubić sztywną bianę z białek,dodawać powoli cukier nadal ubijając,na koniec wsypać mąkę ziemniaczaną.Na wyklejoną ciastem blaszkę nakładamy rozdrobnione owoce lub powidła,ścieramy jedną z zamrożonych części ciasta.Na to wykładamy pianę z białek i ścieramy ostatni kawałek mrożonego ciasta.Pieczemy w 160-170 stopniach przez ok.1 godzinę.Pod koniec pieczenia można ciasto przykryć pergaminem,aby się nie przypalił wierzch.