kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Szarlotka z bezą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszny kąsek do kawy...i nie tylko

Szarlotka z bezą

Składniki:

Szarlotka z bezą

 

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka z bezą
Margarynę wraz z mąką i proszkiem do pieczenia posiekać nożem, dodać żółtka, cukier puder i śmietanę. Ciasto zagnieść i odstawić do lodówki na pół godziny. Jabłka zetrzeć na tarce, dodać kaszę mannę, cukier i cynamon do smaku. Ubić pianę z białek, dodać mąkę ziemniaczaną i 1/4 szklanki cukru pudru. Wyjąć ciasto z lodówki. 2/3 ciasta rozwałkować i włożyć do formy. Do reszty ciasta dosypać kakao, zagnieść i wstawić ciasto do zamrażalnika. W formie jasne ciasto posypać bułką tartą, wyłożyć na to jabłka i pianę z białek. Na koniec zetrzeć na tarce ciasto kakaowe. Piec 45 minut w temperaturze 200 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. (Ja robiłam na szybkiego bez kakao)