Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Szaszłyczki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Soczyste i aromatyczne szaszłyki z indyka

Szaszłyczki z indyka

Składniki:

Szaszłyczki z indyka

 

  • 400g sznycli z indyka
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • 1 łyżka curry
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Szaszłyczki z indyka
Plastry indyka opłukać, doprawić solą i pieprzem. Posmarować musztardą, a następnie pokroić wzdłuż na paski o szerokości 3cm. Mięso natrzeć dokładnie mieszanką przygotowaną z przypraw i oliwy. odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Mięso nabić na patyczki, natrzeć pozostałą marynatą i piec na grillu.

Tagi:

indyk