justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Szaszłyczki z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszne domowe szaszłyki bez grilla

Szaszłyczki z piekarnika

Składniki:

Szaszłyczki z piekarnika

 

  • mięso na gulasz 1/2 kg
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa uniwersalna Knorr delikat
  • przyprawa do szaszłyków
  • kawałek papryki w każdym kolorze
  • cebula
  • 30 dag pieczarek małych

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyczki z piekarnika
Mięso należy pokroić w mniejsze kawałeczki. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i przyprawami. Paprykę należy pokroić w paseczki, a cebulę w większe kawałeczki. Na patyczki do szaszłyków nawlekamy na przemian: mięso, cebulę, paprykę i jedną pieczarkę. Wszystko posypujemy przyprawami. Układamy na wysmarowanej olejem blaszce i pieczemy je około 60min.