teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Książka Kucharska: Co wrzucić na grilla?

Szaszłyk tricolore

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

szaszłyki smakują świetnie ,podane z ryżem i sałatką wiosenną.

Szaszłyk tricolore Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyk tricolore

 

  • 50 dag szynki wieprzowej
  • 50 dag piersi z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 5 cebul
  • 30 dag pieczarek
  • 1 brokuł
  • przyprawy(do grilla,do wieprzowiny,do drobiu,papryka mielona)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Szaszłyk tricolore
1,Mięso kroimy na kawałki średniej wielkości.Wieprzowe obtaczamy w przyprawie do wieprzowiny i grilla wymieszanych z łyżką oleju;drobiowe w papryce i przyprawie do kurczaka.Wkładamy do lodówki na 1 godz. 2,Paprykę kroimy na szerokie paski,a następnie na pół.Pieczarki na ćwiartki, a cebulę na grube plasterki.Brokuła dzielimy na różyczki i blanszujemy. 3,Wieprzowinę obsmażamy na oleju ok.8 min.Pozostawiamy do ostygnięcia. 4,Na długie wykałaczki nabijamy warzywa i mięso naprzemian,na środku wbijając brokuła. 5,Szaszłyki wykładamy na blache,na folię aluminiową.Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200*C przez 20 min i odwracamy szaszłyki.Pieczemy kolejne 10 min.
Szaszłyk tricolore
mięso kroimy na grube kawałki i marynujemy
Szaszłyk tricolore
pieczarki kroimy na ćwiartki,cebulę na krążki
Szaszłyk tricolore
paprykę czerwoną i żółtą kroimy w grube paski
Szaszłyk tricolore
szynkę wieprzową obsmażamy na oleju na patelni