katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Szaszłyki z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szaszłyki nie tylko grillowane są dobre ale takie z piekarnika też są smaczne. Pachnące cebulką i papryką..

Szaszłyki z piekarnika

Składniki:

Szaszłyki z piekarnika

 

  • karkówka ok 60 dag
  • pieczarki ok 40 dag
  • cebula 3 szt
  • ogórki konserwowe 5-6 szt
  • papryka 1,5 szt
  • przyprawa grillowa

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z piekarnika
Pieczarki obieramy .Duże kroimy na połowę a małe pozostawiamy w całości. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Oprószamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki albo na plasterki. Paprykę oczyszczamy i kroimy na kawałki. Ogórki kroimy w grubsze krążki. Przygotowane składniki dowolnie nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Oprószamy dowolną przyprawą albo przyprawą grillową. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku 40-50 min w 180 stopniach.

Tagi:

przyprawy