pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Szaszłyki grillowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo dobre szaszłyki grillowe

Szaszłyki grillowe

Składniki:

Szaszłyki grillowe

 

  • 2 pomidory
  • 2 kiełbasy śląskie
  • 2 cebule
  • 2 szt. kabanosów
  • szczypiorek
  • natka pietruszki z torebki
  • 20 dag sera żółtego
  • 20 dag mięsa mielonego w kulkach (przyprawionego)
  • kilka plastrów wędliny

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki grillowe
Cebulę pokroić w cienkie plastry. Pomidora także pokroić w cienkie plastry. Kabanosy pokroić w grubsze plasterki, tak samo kiełbasę śląską. Ser żółty zemleć na tarce o cienkich oczkach. Przygotować patyczki do szaszłyków. Na każdy patyczek nabijać po trochu każdego składnika. Nabijać na przemian. Plasterki wędliny zwijać w rulonik i także nabijać. Na koniec pozostawić ser żółty, szczypiorek i natkę pietruszki w proszku. Ułożyć szaszłyki na grillu. Posypać serem żółtym. Smażyć do momentu upieczenia się kiełbas. Na koniec wyjąć posypać natką pietruszki w proszku i posiekanym szczypiorkiem.