justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Szaszłyki mięsno-warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolorowe szaszłyki z warzywami

Szaszłyki mięsno-warzywne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szaszłyki mięsno-warzywne

 

  • 1 duży filet z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 4 duże pieczarki
  • 1 duża cebula
  • 1 mała cukinia
  • 20 dkg kiełbasy śląskiej
  • 10 patyczków do szaszłyków
  • Pieprz
  • Sól
  • Sos sojowy

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki mięsno-warzywne
Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę następnie doprawiamy solą i pieprzem a także sosem sojowym. Wstawiamy do lodówki W tym czasie paprykę pozbawiamy gniazd i kroimy w dużą kasetkę, cukinie myjemy i kroimy w grube plastry które kroimy na pól, cebule obieramy i kroimy w ćwiartki pieczarki jeśli są duże kroimy na ćwiartki, a kiełbasę w plasterki Na patyczek nabijamy według uznania warzywa i mięso. Smażymy pod przykryciem do miękkości. Smacznego!
Szaszłyki mięsno-warzywne
Mięso kroimy w kostkę i marynujemy w sosie sojowym
Szaszłyki mięsno-warzywne
Przygotowane mięso i warzywa napijamy na patyki do szaszłyków
Szaszłyki mięsno-warzywne
Tak przygotowane szaszłyki solimy i smażymy