Szaszłyki rybne z cukinią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Z łososia

Szaszłyki rybne z cukinią

Składniki:

Szaszłyki rybne z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki rybne z cukinią
Filet pokroić na 24 kawałki jednakowej wielkości, skropić sokiem z cytryny. Każdy kawałek owinąć plastrem boczku. Cukinie pokroić w plastry 0,5 cm. Na patyki do szaszłyków nadziewać na przemian kostki ryby i cukinii.

Ziarenka Smaku rozpuścić w 1 łyżce wrzącej wody i połączyć z olejem, papryką i pieprzem, posmarować szaszłyki. Piec na rozgrzanym ruszcie po 5-8 minut z każdej strony.



Liczba porcji: 6

Kalorie w 1 porcji: 322 kcal

Przygotowanie: 15 min.





Tagi:

cukinia