kamis

kamis

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Szaszłyki rybne z cukinią

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pokrój rybę w kostki, czosnek wymieszaj z rybą, zalej oliwą z oliwek i wyciśniętym z cytryny sokiem...

Szaszłyki rybne z cukinią

Składniki:

Szaszłyki rybne z cukinią

 

  • Ilość porcji: 4

 

  • 500g filetów z łososia
  • 3 ząbki czosnku – 21 g
  • 1 cytryna – 94 g
  • 25 ml oliwy z oliwek
  • 3 małe cukinie - 750 g
  • 1 cebula – 110 g
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki Kamis Fit up!TM Do potraw z ryb i owoców morza – 12 g
  • dodatkowo – drewniane patyczki grillowe.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki rybne z cukinią
Pokrój rybę w kostki, czosnek wymieszaj z rybą, zalej oliwą z oliwek i wyciśniętym z cytryny sokiem. Odstaw na 60 minut.

Rybę odsącz z marynaty, posyp Kamis Fit up!TM Do potraw z ryb i owoców morza.

Pokrój cebulę i cukinię w plastry. Następnie nabij rybę, cukinię i cebulę na patyczki. Posmaruj marynatą z ryby.

Piecz szaszłyki na grillu aż się zarumienią, ale nie dopuść aby się spaliły.



Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS