lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

szaszłyki wg laluni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wyszły bardzo smaczne i mięsko mięciutkie

szaszłyki wg laluni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

szaszłyki wg laluni

 

  • 1 kg szynki
  • 2 papryki czerwone
  • pół kg pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 2 rosołki wołowe
  • oliwa z oliwek szklanka
  • olej 1 łyżka

Sposób przygotowania:

szaszłyki wg laluni
1- Szynkę 1 kg kroimy na małe kawałeczki 2- Do miseczki wkruszamy 2 kostki rosołu wołowego knorr i zalewamy oliwa z oliwek 1 szklanka oliwy mieszamy aby się rozpuścił rosół wkładamy mięso do tej marynaty i trzymamy 1 godzinę 3- Pół kilo pieczarek myjemy i kroimy w grubsze plastry 4papryke czerwoną kroimy w kawałki do nadziania oraz cebule w talarki 2 duże cebule 10 patyczków do szaszłyków 5- Nadziewamy patyczki mieso pieczarki papryka cebula tak na przemian 6- do natłuszczonej formy żaroodpornej wlewamy odrobine oleju i wkłądamy szaszłyki marynata która nam zostanie polewamy szaszłyki wkłądamy do pieca na 180 stopni zapiekamy około 1,1/2 godziny przewracając od zcasu do zcasu aby nam sie nie spiekło mięsko smacznego
szaszłyki wg laluni
Przygotowane składniki pokroić a potem nadziewać na przemian
szaszłyki wg laluni
nadziewamy na przemian mieso pieczarki papryka cebula

Tagi:

szynka