LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

szaszłyki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szaszłyki wieprzowe coś nowego dla lubiących nowe doświadczenia

szaszłyki wieprzowe

Składniki:

szaszłyki wieprzowe

 

  • 500 g chudego mięsa wieprzowego
  • 250 g boczku
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 cebula
  • 2 jabłka
  • margaryna ,sól i pierz

Sposób przygotowania:

szaszłyki wieprzowe
Mięso opłukać wyciąć nadmiary tłuszczu i pokroić na kawałki około 3,4 cm mięso ułożyć w garnku,przesypać posiekaną cebulą oraz solą polać oliwą i odstawić pod przekryciem na 3 h.na haczyki nabić kawałki wieprzowiny ,jabłka ,można też chleba boczek,Rozgrzać margarynę na patelni i smażyć szaszłyki przez około 10 minut tak by mięso było zrumieniałem (będzie wiadomo kiedy)Po usmażeniu posolić i oprószyć pieprzem i gotowe ;)
szaszłyki można też upiec na ruszcie i podawać jako dodatek do kartofli czy frytek