agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

szaszłyki z papryką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jeśli będziecie robić grilla to polecam moje szaszłyki.

szaszłyki z papryką.

Składniki:

szaszłyki z papryką.

 

  • 10 dag mielonego mięsa wołowego,
  • 1 łyżka chudego twarogu,
  • sól, pieprz,
  • 1 cebula, kilka listków natki pietruszki,
  • 1 łyżeczka oleju,
  • 30 dag papryki (czerwonej,żółtej lub zielonej),
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 pomidor,
  • 1-2 gałązki tymianku,
  • 2 kromki bagietki

Sposób przygotowania:

szaszłyki z papryką.
Mięso mielone zagnieść z twarogiem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Cebulę obrać, pokroić na cząstki. Z masy mięsnej uformować sześć małych kulek. Na zmianę z cebulą i listkami natki nadziewać na metalowe szpadki. Uformować szaszłyki włożyć na patelnię na mocno rozgrzany olej, smażyć 15 minut, często odwracając. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w paski. Czosnek obrać i drobno posiekać. Szaszłyki zdjąć z patelni, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Na tym samym oleju smażyć 8 minut czosnek i paprykę. Pomidor oczyścić, umyć, pokroić na małe cząstki. Listki tymianku oderwać od łodyżek. Pomidory i tymianek wymieszać z papryką, doprawić solą i pieprzem. Szaszłyki podawać z jarzynami i bagietką.

Tagi:

mięso papryka