Wikkka

Wikkka

Kucharz
[Przepisów: 19]

Szaszłyki z piersi i chleba tostowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekka,chrupiąca przekąska:)

Szaszłyki z piersi i chleba tostowego

Składniki:

Szaszłyki z piersi i chleba tostowego

 

  • 50 dag piersi z kurczaka
  • 4 kromki chleba tostowego pszennego
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki oleju
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z piersi i chleba tostowego
Mięso kroimy w dosć dużą kostkę i skrapiamy winem,odstawiamy na godz do lodówki.Następnie odsączamy,doprawiamy solą i pieprzem i układamy na blaszce.Mięso trzeba skropić olejem i piec ok.30 min na rumiany kolor (temp.190stC).Każdą kromkę pieczywa kroimy na 4 części i zarumieniamy w tosterze lub na patelni.Na drewniane szpadki nabijamy naprzemian kawałki chleba i mięsa. Doskonale smakują z sosem czosnkowym lub majonezowym.