dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Szczaw na zimę 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szczaw w słoikach na zupę.

Szczaw na zimę 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szczaw na zimę 2

 

  • ok 300 g liści szczawiu
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

Szczaw na zimę 2
Szczaw dokładnie płuczemy i osączamy. Liście przebieramy, usuwamy ogonki. Liście szczawiu mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Do zmielonego szczawiu dodajemy sól i dokładnie mieszamy. Przekładamy do czystych słoików. Szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy około 5 do 7 minut. Gorące słoiki odkręcamy do góry dnem. Smacznego!
Szczaw na zimę 2
Liście szczawiu dokładnie płuczemy i osączamy.
Szczaw na zimę 2
Przebrane i suche listki dokładnie mielimy.
Szczaw na zimę 2
Do powstałej masy szczawiowej dodajemy sól.
Szczaw na zimę 2
Szczaw nakładamy do słoików i pasteryzujemy.

Tagi:

szczaw