maggi200

maggi200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Szczaw w słoiczkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubimy zupę szczawiową . a ponieważ sezon na świeży nie trwa cały rok - wekuję go.

Szczaw w słoiczkach

Składniki:

Szczaw w słoiczkach

 

  • 1 kg szczawiu
  • 1 łyżeczka soli

 

Sposób przygotowania:

Szczaw w słoiczkach
Aby zrobić szczaw słoiczkach trzeba go umyć , poobrywać ogonki i zmielić . Posolić . Nałożyć do dobrze wyparzonych , suchych słoików. Ustawić w garnku do wekowania na podkładce , nalać wody do wysokości 3/4 słoików i wekować 20 minut .Ostrożnie wyjąć i zostawić do ostygnięcia.

Tagi:

szczaw