kokolata

kokolata

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Szczawiowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szczawiówka to moja ulubiona zupa. Szkoda że szczaw ze słoika.

Szczawiowa

Składniki:

Szczawiowa

 

 

Sposób przygotowania:

Szczawiowa
Do garnka z zimną wodą wkładam skrzydełka i gotuję. Obieram warzywa, myję i ścieram na tarce o grubych oczkach, wrzucam do podgotowanego mięska. Gdy warzywa i mięso są już ugotowane dodaję słoiczek szczawiu, doprawiam pieprzem i solą i jeszcze chwilę gotuję a w tym czasie wybijam jajka do szklanki, mieszam je by porządnie się rozbełtały po czym wlewam do gotującej się jeszcze zupy. Po zagotowaniu zdejmuję z gazu i do lekko przestudzonej dodaję jogurt naturalny. Zupę jemy z grzankami.