lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Szczawiowa na jogurcie naturalnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Coraz cieplej , więcej możliwości na letnie dania . Szczaw ma świetny lekko kwaskowy smak i jest pyszny w zupie .

Szczawiowa na jogurcie naturalnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szczawiowa na jogurcie naturalnym

 

  • Szczaw spory pęk same listki – nazbierałam same takie ładne bez dziurek , choć powiem że ciężko było .
  • Rosołki drobiowe3 szt.
  • Ziele angielskie 3 szt.
  • Liść laurowy 3szt.
  • Marchew 1-2 tak do smaku
  • Ziemniaki młode 8 szt
  • Jogurt naturalny 200 ml
  • Dodatkowo 4-6 jaj na twardo

 

Sposób przygotowania:

Szczawiowa na jogurcie naturalnym
Przygotowujemy garnek z wodą 2.1/2 litra . Wkładamy listek ,ziele angielskie i marchewkę . ‘Gotujemy na małym ogniu dodając kostki rosołowe. Dodajemy pokrojone ziemniak najlepiej młode szybko się ugotują. Na końcu dodajemy szczaw drobno pokrojony . Gotujemy chwile jakieś z 15 minut i dodajemy jogurt . Zupa prawie zrobiona , jeszcze chwile i podajemy Kroimy jajko na 4 części i wkładamy do zupy. 
Szczawiowa na jogurcie naturalnym
Przygotowujemy garnek z wodą 2.1/2 litra . Wkładamy listek ,ziele angielskie i marchewkę .
Szczawiowa na jogurcie naturalnym
Gotujemy na małym ogniu dodając kostki rosołowe. Dodajemy pokrojone ziemniak najlepiej młode szybko się ugotują.
Szczawiowa na jogurcie naturalnym
Na końcu dodajemy szczaw drobno pokrojony .
Szczawiowa na jogurcie naturalnym
Gotujemy chwile jakieś z 15 minut i dodajemy jogurt . Zupa prawie zrobiona , jeszcze chwile i podajemy Kroimy jajko na 4 części i wkładamy do zupy.

Tagi:

beza bezy szczaw