dodi1

dodi1

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Szczupak faszerowany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawy przepis na rybke. polecam.

Szczupak faszerowany

Składniki:

Szczupak faszerowany

 

Sposób przygotowania:

Szczupak faszerowany
Rybę oczyscić , umyć, koło głowy skórę naciąć i ściągnąć. Mięso odjąć od kości, bułkę namoczyć i wycisnać , cebulę zetrzeć na tartce. Wszystko zemleć przez maszynkę łącznie z mięsem ryby, dodać przyprawy, jajka, kaszę mannę . Dobrze wymieszać. Napełnić skórę i zaszyć. Z jarzyn szykujemy wywar: oczyszczone jarzyny pokroić w plastry zalać woda w garnku osolić i zagotować i wkładamy w to rybe. Gotujemy na wolnym ogniu około 45 minut. Głowę kładziemy do wywaru. po ugotowaniu rybę wyjmujemy, studzimy, kroimy w plastry, układamy na półmisku i zalewamy przestudzonym wywarem. Można przybrać w dowolny sposób.