iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szczupak na parze podany na grillowanym bakłażanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 29

Danie lekkie i zdrowe. Filet szczupaka gotowany na parze do tego grillowany bakłażan. Wszystko podane z pesto z czosnku niedźwiedziego i pokrzywy. Samo zdrowi mało kalorii i dużo witamin.

Szczupak na parze podany na grillowanym bakłażanie

Składniki:

Szczupak na parze podany na grillowanym bakłażanie

 

  • 2 filety z szczupaka

 

 

 

 

  • 4 młode pokrzywy

 

 

  • 2 łyżki orzeszków laskowych

 

  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Szczupak na parze podany na grillowanym bakłażanie
Filet z szczupaka kalibrujemy. Gotujemy na parze w parowarze. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy wzdłużna plastry. Solimy i odstawiamy je na ok 15 min.

Po tym czasie myjemy i grillujemy.

Robimy pesto miksujemy czosnek niedźwiedzi z pokrzywą dodajemy olej i orzeszki, solimy do smaku i miksujemy na pesto.

Na plaster bakłażana nakładamy szczupaka solimy na to drugi plaster i pesto. Podajemy ozdobione pomidorem dla koloru i zdrowotności. 



Tagi:

ryba