gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Szczupak smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowanego szczupaka polecam na Wigilię. Jest łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny. Mój mąż go uwielbia.

Szczupak smażony

Składniki:

Szczupak smażony

 

Sposób przygotowania:

Szczupak smażony

ETAP 1:

Szczupak smażony
Oczyszczonego szczupaka kroimy na kawałki.

Szczupaka oczyszczamy i dokładnie płuczemy, po czym osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie szczupaka kroimy na kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla.

ETAP 2:

Szczupak smażony
Cebulę kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ryby.

Przyprawioną rybę układamy w naczyniu i posypujemy cebulą pokrojoną w plasterki. Naczynie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.

ETAP 3:

Szczupak smażony
Kawałki szczupaka panierujemy w bułce tartej.

Po tym czasie ryby panierujemy w bułce tartej.

ETAP 4:

Szczupak smażony
Kawałki ryby w panierce smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.