Strona główna Szczupak w galarecie

Szczupak w galarecie

Szczupak « poprzedni | następny »
Lechu - Przepis na: Szczupak w galarecie offline

Szef Kuchni
Przepisy: 54
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Szczupak w galarecie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Przepis na szczupaka w galarecie. Do płaskiego, dużego rondla wlewamy l litr wody. Wrzucamy wszystkie warzywa ...


trudność: średne
czas:

Szczupak w galarecie - SKŁADNIKI:

Szczupak w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Do płaskiego, dużego rondla wlewamy l litr wody. Wrzucamy wszystkie warzywa (obrane i drobno pokrojone) oraz przyprawy, sól i cukier. Wywar gotuje my na małym ogniu przez 30 minut (pod przykryciem). Przecedzamy, studzimy. Rybę kroimy na 6-8 dużych porcji. Zimny wywar wlewamy ponownie do rondla, wkładamy rybę, skórkę obraną z cytryny i wlewamy 2 łyżki soku cytrynowego. Gotujemy na małym ogniu przez 25 minut. Rybę studzimy w wywarze. Potem wyjmujemy, ostrożnie obieramy z ości i układamy w głębokiej salaterce. Wywar przecedzamy przez dwukrotnie złożoną gazę. Stawiamy na ogniu, doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy żelatynę (nie wymagającą gotowania - np. Delecty, dr Oetkera), mieszamy trzepaczką rózgową. Gorącą galaretą zalewamy rybę. Gdy zastygnie, dekorujemy jajkami na twardo lub tylko plasterkami cytryny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szczupak w galarecie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szczupak
Szczupak w sosie chrzanowym Szczupak w sosie koperkowym 2 Szczupak pieczony w rękawie
Szczupak z gruszkowo-selerowym puree Szczupak i cukinia gotowane na parze Szczupak z makaronem gryczanym
Szczupak w papilotach Szczupak  z groszkiem zielonym Szczupak faszerowany
Szczupak na patyczku z salsą Szczupaczek z bobem i gorczycą Szaszłyk ze szczupaka i pieczarek

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane