Strona główna Szczupak w galarecie

Szczupak w galarecie

Szczupak « poprzedni | następny »
Lechu - Przepis na: Szczupak w galarecie offline

Szef Kuchni
Przepisy: 54
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Szczupak w galarecie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Przepis na szczupaka w galarecie. Do płaskiego, dużego rondla wlewamy l litr wody. Wrzucamy wszystkie warzywa ...


trudność: średne
czas:

Szczupak w galarecie - SKŁADNIKI:

Szczupak w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Do płaskiego, dużego rondla wlewamy l litr wody. Wrzucamy wszystkie warzywa (obrane i drobno pokrojone) oraz przyprawy, sól i cukier. Wywar gotuje my na małym ogniu przez 30 minut (pod przykryciem). Przecedzamy, studzimy. Rybę kroimy na 6-8 dużych porcji. Zimny wywar wlewamy ponownie do rondla, wkładamy rybę, skórkę obraną z cytryny i wlewamy 2 łyżki soku cytrynowego. Gotujemy na małym ogniu przez 25 minut. Rybę studzimy w wywarze. Potem wyjmujemy, ostrożnie obieramy z ości i układamy w głębokiej salaterce. Wywar przecedzamy przez dwukrotnie złożoną gazę. Stawiamy na ogniu, doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy żelatynę (nie wymagającą gotowania - np. Delecty, dr Oetkera), mieszamy trzepaczką rózgową. Gorącą galaretą zalewamy rybę. Gdy zastygnie, dekorujemy jajkami na twardo lub tylko plasterkami cytryny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szczupak w galarecie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szczupak
Szczupak w sosie chrzanowym Szczupak w sosie koperkowym 2 Szczupak pieczony w rękawie
Szczupak z gruszkowo-selerowym puree Szczupak i cukinia gotowane na parze Szczupak z makaronem gryczanym
Szczupak w papilotach Szczupak  z groszkiem zielonym Szczupak faszerowany
Szczupak na patyczku z salsą Szczupaczek z bobem i gorczycą Szaszłyk ze szczupaka i pieczarek

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane