Jasnozielona

Jasnozielona

Kucharz
[Przepisów: 3]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

Szmaragdowa obietnica z perłami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosta zupa, o nieco orientalnym smaku polecana dla wrażliwych podniebień kulinarnych odkrywców. Zdobędzie niejedno serce...

Szmaragdowa obietnica z perłami

Składniki:

Szmaragdowa obietnica z perłami

 

  • 1x Szpinak rozdrobniony Hortex 1 opakowanie Szpinaku rozdrobnionego HORTEX,

  • 1 litr wywaru mięsnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/2 szklanki kaszy kuskus
  • 3/4 opakowania sera feta
  • Przyprawy: 1 łyżka curry, 1/2 łyżeczki mięty, 1/2 łyżeczki kolendry, pieprz, sól, 1/2 łyżeczki ostrej papryki

Sposób przygotowania:

Szmaragdowa obietnica z perłami
Rozmiażdżony czosnek podsmażamy na patelni i gotujemy z mięsnym wywarem, dodajemy opakowanie rozdrobnionego szpinaku i gotujemy. Następnie powstałą zupę doprawiamy miętą, zmiażdżonymi w moździerzu ziarnami kolendry, pieprzem, solą i ostrą papryką. W międzyczasie na perły przygotowujemy kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodajemy do niego 1 łyżkę curry i pokrojony ser feta. Całość wyrabiamy na jednolitą masę i formujemy małe kulki, można również formować inne kształty. W miseczce układamy kuleczki i zalewamy zupą. Smacznego!