Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sznycel mediolański

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rewelacyjny w smaku godny wypróbowania

Sznycel mediolański

Składniki:

Sznycel mediolański

 

  • 6 kotletów wieprzowych
  • 1 jajo
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki mąki
  • 2 szklanki tartej bułki
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 1/2 szklanki sosu pomidorowego
  • 2 szklanki tartego sera mozzarella
  • 1/2 szklanki zielonej papryki
  • 1/2 szklanki pokrojonych pieczarek

Sposób przygotowania:

Sznycel mediolański
mocno zbić kotlety oprószyć mąką zmieszać jajko z mlekiem zanurzyć w nim kotlety i posypać tartą bułką rozgrzać oliwę na dużej patelni podsmażyć kotlety 2 1/2 minuty każdą stronę przełożyć do brytfanny lub formy polać każdy kotlet dwiema łyżkami sosu posypać serem na wierzch ułożyć paprykę i pieczarki piec w piekarniku 3-5 minut do mocnego zrumienienia podawać gorące

Tagi:

sery sosy tarta ser