dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Sznycel w orzechowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Diabelskie skrzydeeeeeełka;>

Sznycel w orzechowej panierce

Składniki:

Sznycel w orzechowej panierce

 

  • 800 g kurzych skrzydełek
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 papryczki chili

 

Sposób przygotowania:

Sznycel w orzechowej panierce
Skrzydełka umyj , odetnij końcówki. W garnku zagotuj wodę, dodaj kostkę rosołową, wrzuć skrzydełka. Gotuj na średnim ogniu prze 5 minut.(podczas gotowania zbieraj szumowiny, odcedź)
Z miodu , sosu sojowego oraz oleju przygotuj marynatę, dodaj pokrojony na plasterki czosnek i posiekane papryczki chilli. Marynatą zalej skrzydełka, odstaw na 2-3 godziny. Zamarynowane skrzydełka ułóż na blasze. Piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Podczas pieczenia co najmniej raz posmaruj kurczaka marynatą.

Tagi:

sosy