Sznycel warszawski

Szynka « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - autor przepisu Sznycel warszawski offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sznycel warszawski
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Na każdym plastrze mięsa rozłożyć posiekany czosnek i zbić dobrze, po czym posolić,


trudność: łatwe
czas:

Sznycel warszawski - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry chudej wieprzowiny od szynki
  • 8 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • mąka
  • 1 jajko
  • tarta bułka do obtaczania
  • tłuszcz do smażenia
  • Liście sałaty i masło roztarte z natką pietruszki do przybrania

Sznycel warszawski - PRZYGOTOWANIE:

Na każdym plastrze mięsa rozłożyć posiekany czosnek i zbić dobrze, po czym posolić, obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. Ułożyć na mocno rozgrzanym na patelni tłuszczu i usmażyć z obu stron na rumiano (łączny czas smażenia ok 15 minut). Nastepnie przełożyć sznycle do rondla z łyzeczką tłuszczu, skropić wodą, przykryć i utrzymywac na słabym ogniu jeszcze 15 minut. Podawać sznycle z liściem sałaty i krążkiem masła pietruszkowego, z frytkami lub ziemniakami, z surówką i duszoną młodą kapustą.



Komentarze do Sznycel warszawski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szynka
Szynka wieprzowa peklowana pieczona Spaghetti z mięsem mielonym Szyneczka marynowana
Szynka w chrzanowo-koperkowym sosie Szynka wieprzowa Szynka w pomidorowo-paprykowym sosie
Duszona szynka w warzywach Gulaszowa z szynki Pieczona łopatka z beszamelem
Podwójny kapuśniak Mielony nadziany warzywami Wieprzowina z  wywaru z sosem musztardowym
Dziś moderatorami są
Babciagramolka
Babciagramolka

Platynowy Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane