Sznycel warszawski

Szynka « poprzedni | następny »
Babcia Halinka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Sznycel warszawski
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Na każdym plastrze mięsa rozłożyć posiekany czosnek i zbić dobrze, po czym posolić,


trudność: łatwe
czas:

Sznycel warszawski - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry chudej wieprzowiny od szynki
  • 8 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • mąka
  • 1 jajko
  • tarta bułka do obtaczania
  • tłuszcz do smażenia
  • Liście sałaty i masło roztarte z natką pietruszki do przybrania

Sznycel warszawski - PRZYGOTOWANIE:

Na każdym plastrze mięsa rozłożyć posiekany czosnek i zbić dobrze, po czym posolić, obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. Ułożyć na mocno rozgrzanym na patelni tłuszczu i usmażyć z obu stron na rumiano (łączny czas smażenia ok 15 minut). Nastepnie przełożyć sznycle do rondla z łyzeczką tłuszczu, skropić wodą, przykryć i utrzymywac na słabym ogniu jeszcze 15 minut. Podawać sznycle z liściem sałaty i krążkiem masła pietruszkowego, z frytkami lub ziemniakami, z surówką i duszoną młodą kapustą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sznycel warszawski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szynka
Naleśnikowe paczuszki dyniowe Szaszłyki wieprzowe  Pieczona szynka z rozmarynem
Paczuszki z szynką i suszonymi pomidorami Szynka peklowana z szynkowara Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice
Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Pieczona szynka Rolada wieprzowa XXL
Szynka w miodowej glazurze Szynka długo marynowana Szynka nadziewana kiełbaską

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane