Sznycel warszawski

Szynka « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Sznycel warszawski offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sznycel warszawski
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Na każdym plastrze mięsa rozłożyć posiekany czosnek i zbić dobrze, po czym posolić,


trudność: łatwe
czas:

Sznycel warszawski - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry chudej wieprzowiny od szynki
  • 8 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • mąka
  • 1 jajko
  • tarta bułka do obtaczania
  • tłuszcz do smażenia
  • Liście sałaty i masło roztarte z natką pietruszki do przybrania

Sznycel warszawski - PRZYGOTOWANIE:

Na każdym plastrze mięsa rozłożyć posiekany czosnek i zbić dobrze, po czym posolić, obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. Ułożyć na mocno rozgrzanym na patelni tłuszczu i usmażyć z obu stron na rumiano (łączny czas smażenia ok 15 minut). Nastepnie przełożyć sznycle do rondla z łyzeczką tłuszczu, skropić wodą, przykryć i utrzymywac na słabym ogniu jeszcze 15 minut. Podawać sznycle z liściem sałaty i krążkiem masła pietruszkowego, z frytkami lub ziemniakami, z surówką i duszoną młodą kapustą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sznycel warszawski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szynka
Szynka peklowana z szynkowara Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą
Pieczona szynka Rolada wieprzowa XXL Szynka w miodowej glazurze
Szynka długo marynowana Szynka nadziewana kiełbaską Pulpeciki mięsno- ryżowe
Szynka domowa z czerwoną czubricą Leczo z pulpetami  i suszonymi jabłkami Szynka pieczona w marynacie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane