Sznycel warszawski

Szynka « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Sznycel warszawski
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Na każdym plastrze mięsa rozłożyć posiekany czosnek i zbić dobrze, po czym posolić,


trudność: łatwe
czas:

Sznycel warszawski - SKŁADNIKI:

Sznycel warszawski - PRZYGOTOWANIE:

Na każdym plastrze mięsa rozłożyć posiekany czosnek i zbić dobrze, po czym posolić, obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. Ułożyć na mocno rozgrzanym na patelni tłuszczu i usmażyć z obu stron na rumiano (łączny czas smażenia ok 15 minut). Nastepnie przełożyć sznycle do rondla z łyzeczką tłuszczu, skropić wodą, przykryć i utrzymywac na słabym ogniu jeszcze 15 minut. Podawać sznycle z liściem sałaty i krążkiem masła pietruszkowego, z frytkami lub ziemniakami, z surówką i duszoną młodą kapustą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sznycel warszawski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szynka
Szynka paprykowo-czosnkowa Pieczarki z serem z suszonym borowikiem Szynka parzona z przyprawami
Szynka z szynkowara Domowa szynka gotowana Domowa szynka z rozmarynem
Mięso w sosie wg Zub3ra Szynka pieczona w rękawie Klops z jajkami i polędwicą
Szynka pieczona w harissie Duszona szynka w sosie Winny gulasz z grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane