Sznycel warszawski

Szynka « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Sznycel warszawski offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sznycel warszawski
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Na każdym plastrze mięsa rozłożyć posiekany czosnek i zbić dobrze, po czym posolić,


trudność: łatwe
czas:

Sznycel warszawski - SKŁADNIKI:

  • 4 plastry chudej wieprzowiny od szynki
  • 8 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • mąka
  • 1 jajko
  • tarta bułka do obtaczania
  • tłuszcz do smażenia
  • Liście sałaty i masło roztarte z natką pietruszki do przybrania

Sznycel warszawski - PRZYGOTOWANIE:

Na każdym plastrze mięsa rozłożyć posiekany czosnek i zbić dobrze, po czym posolić, obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. Ułożyć na mocno rozgrzanym na patelni tłuszczu i usmażyć z obu stron na rumiano (łączny czas smażenia ok 15 minut). Nastepnie przełożyć sznycle do rondla z łyzeczką tłuszczu, skropić wodą, przykryć i utrzymywac na słabym ogniu jeszcze 15 minut. Podawać sznycle z liściem sałaty i krążkiem masła pietruszkowego, z frytkami lub ziemniakami, z surówką i duszoną młodą kapustą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sznycel warszawski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szynka
Papryka z ryżem pełnoziarnistym i mięsem Sos do makaronu na bazie cukinii Bliny królewskie z mięsem i natką
Zdrowy domowy burger z dodatkami Krokiety naleśnikowe z mięsem Rolady wieprzowe Eli z bobem
Wieprzowina po chińsku z sezamem Wieprzowina po hindusku Wieprzowina w sosie herbacianym
Szynka duszona w ziołach Pieczona szynka Kotlety z szynki wieprzowej

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane