Sznycel warszawski

Szynka « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Sznycel warszawski
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Na każdym plastrze mięsa rozłożyć posiekany czosnek i zbić dobrze, po czym posolić,


trudność: łatwe
czas:

Sznycel warszawski - SKŁADNIKI:

Sznycel warszawski - PRZYGOTOWANIE:

Na każdym plastrze mięsa rozłożyć posiekany czosnek i zbić dobrze, po czym posolić, obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce. Ułożyć na mocno rozgrzanym na patelni tłuszczu i usmażyć z obu stron na rumiano (łączny czas smażenia ok 15 minut). Nastepnie przełożyć sznycle do rondla z łyzeczką tłuszczu, skropić wodą, przykryć i utrzymywac na słabym ogniu jeszcze 15 minut. Podawać sznycle z liściem sałaty i krążkiem masła pietruszkowego, z frytkami lub ziemniakami, z surówką i duszoną młodą kapustą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sznycel warszawski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szynka
Ragoût miesno-warzywne Aromatyczna szynka Pikantny gulasz w bułce
Kapuśniaczek z szynkową wkładką Roladki wieprzowe z brokułem i papryką Szaszłyki wieprzowe z marynatą z mango
Sznycel wieprzowy w sosie paprykowym  Szynka wieprzowa w sosie czosnkowo-pieprzowym Szynka peklowana
Gulasz z szynki z warzywami i ciecierzycą Szynka rolowana z szynkowara Szynka peklowana z musztardą francuską

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane