iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sznycelki mielone z boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sznycelki, mielone mięsko smażone, podane z podsmażonymi boczniakami z dodatkiem czerwonej cebuli. Smaczny i szybki obiadek. Boczniaki spotkamy w każdym markecie są tanie więc kupujmy i gotujemy.

Sznycelki mielone z boczniakami

Składniki:

Sznycelki mielone z boczniakami

 

Sposób przygotowania:

Sznycelki mielone z boczniakami
Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko , dodajemy 2 łyżki bułki tartej- mieszamy.

Dodajemy wyciśnięty czosnek, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy dodając 2 łyżki zimnej wody. Dobrze wyrabiamy masę.

Formujemy klopsiki, obtaczamy w mące i smażymy klopsiki na oleju - na złoto.

Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Boczniaki kroimy w paseczki.

Pokrojone grzyby podsmażamy z cebulką na masełku. Smażymy kilka minut, podlewamy odrobina wody ok 5-6 łyżek. Dusimy.

Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.

Wkładamy usmażone pulpeciki i wszystko razem jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z ziemniaczkami tłuczonymi.