aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Sznycelki pieczarkowo-cebulowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wspaniałe kotleciki na niedzielny obiad

Sznycelki pieczarkowo-cebulowe

Składniki:

Sznycelki pieczarkowo-cebulowe

 

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • olej do smażenia
  • mąka do oprószenia mięsa

 

Sposób przygotowania:

Sznycelki pieczarkowo-cebulowe
Cebulę i pieczarki drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Do mięsa wbij jako, dodaj zimny farsz, bułkę tartą i drobno posiekaną pietruszkę. Całość dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Z masy uformuj kotlety, lekko oprósz mąką i usmaż na rozgrzanym oleju, rumieniąc z obu stron. Najlepiej smakują polane sosem pomidorowym lub grzybowym i surówką z kapusty pekińskiej