Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sznycelki w złocistej panierce wg Buni :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Obiadek z ,,podpowiedzią " - wypróbowywałam gotową panierkę z płatkami owsianymi .

Sznycelki w złocistej panierce wg Buni :

Składniki:

Sznycelki w złocistej panierce wg Buni :

 

  • 4 sznycelki z piersi kurczaka
  • 1 opakowanie ,, Chrupiący przysmak - panierka do mięs z dodatkiem zbóż " Kamis
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki słodkiej śmietanki ( lub mleka )
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Sznycelki w złocistej panierce wg Buni :
Przygotować sznycelki do panierowania ( lekko stłuc przez folię ) . Wysypać panierkę na talerz ( składa się z płatków owsianych i jęczmiennych , mielonej papryki , czosnku, jajek w proszku, mleka w proszku i innych dodatków ). W oryginale mowa była o tym by sznycle namoczyć w mleku i potem panierować . Ja zrobiłam inaczej - zmieszałam majonez ze śmietanką - sznycle obtoczyłam w panierce potem w majonezie ze śmietanka i ponownie w panierce - dzięki temu sznycle są delikatniejsze .
Rozgrzać olej i smażyć sznycle na rumiano z obu stron dodając w ostatnim momencie smażenia dodać na patelnię masło .
Podałam sznycle z ryżem i surówką z kiszonej kapusty z mandarynką .