motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne sznycelki przygotowane z mięska wieprzowego z dodatkiem mięsa gotowanego. Jest dobrym pomysłem na wykorzystanie mięsa z rosołu.

Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego

 

Sposób przygotowania:

Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego
Mięso gotowane obieramy. Czosnek i cebulę obieramy. Mielimy przez maszynkę.

Umyte i osuszone mięsko mielimy razem z przygotowanym mięsem gotowanym. Dodajemy jajko, pieprz i vegetę oraz bułkę tartą z pietruszką. Wszystko dokładnie wyrabiamy.

Formujemy sznycelki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego
Obraną cebulkę i czosnek mielimy maszynką
Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego
Mięso wieprzowe i gotowane mielimy maszynką
Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego
Dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy
Sznycelki z dodatkiem mięsa gotowanego
Formujemy sznycelki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Tagi:

danie mięso