Doro

Doro

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 8]

Sznycle cielece- zapiekane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Nie sole za duzo gdyz wedzonka pusci sol.

Sznycle cielece- zapiekane

Składniki:

Sznycle cielece- zapiekane

 

  • Maslo
  • 4sznycle cielece
  • suszony tymianek
  • sol, czarny pieprz
  • 2-3 lyzki bulionu
  • 4 plastry chudej wedzonki
  • 4 plastry Emmentaler
  • 100ml bialego wytrawnego wina

Sposób przygotowania:

Sznycle cielece- zapiekane
Maslo rozgrzac na patelni, sznycle podsmazyc z obu stron (3 minuty kazda strona), przyprawic tymiankiem , sola i pieprzem- przelozyc na talerz.Bulion wlac na patelnie, dodac troszke wody.Polozyc pierwszy sznycel na patelnie na niego plaster wedzonki i plaster sera, postepowac tak dalej z pozostalymi sznyclami.Podlac winem, patelnie nakryc pokrywka i dusic okolo 10 minut, az ser sie roztopi.Przekladam na podgrzany polmisek, a sos z patelni przyprawiam do smaku i polewam sznycle.Mozna podac z kartoflami jak i z bagietka, do tego salata..

Tagi:

cielece