SUPERPRZEPIS

Sznycle indycze duszone z cebulą

  • dża
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Sznycle indycze duszone z cebulą Więcej zdjęć (3)

W podobny sposób przygotowuję też inne rodzaje mięsa (np. polędwiczkę wieprzową)

Składniki:

Sznycle indycze duszone z cebulą

 

  • 50 dag sznycli z piersi indyczej
  • 2 duże cebule
  • łyżka masła
  • papryka słodka (grys)
  • papryczka ostra (grys)
  • sól, pieprz
  • suszona włoszczyzna
  • olej

Sposób przygotowania:

Sznycle indycze duszone z cebulą
Mięso kroję na niewielkie plastry, rozbijam lekko ręką i doprawiam solą, pieprzem i suszonymi paprykami. Odstawiam na czas, w którym kroję cebule w pióra. Na łyżce rozgrzanego oleju podsmażam mięso, następnie dodaję cebulę i włoszczyznę. Podlewam całość wodą, dodaję masło i duszę mięso do miękkości (co trwa bardzo krótko). Podaję z ziemniakami tłuczonymi z mlekiem, masłem i białym pieprzem oraz surówką (np. z marchewki, jabłka i majonezu). Smacznego.
Sznycle indycze duszone z cebulą
Wstępnie przygotowane mięso: lekko rozbite i doprawione.
Sznycle indycze duszone z cebulą
Tu widać kolejne etapy przygotowania mięsa z cebulą.

Tagi:

cebula