lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

sznycle piwno-cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowite mięsko, soczyste i mocno cebulkowe

sznycle piwno-cebulowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

sznycle piwno-cebulowe

 

  • 2 piersi z kurczaka,
  • 2 opakowania zupy cebulowej,
  • 2 łyżki masła,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1 szklanka jasnego piwa,
  • pieprz,
  • sól

Sposób przygotowania:

sznycle piwno-cebulowe
Piersi lekko rozbijamy tłuczkiem.Nacieramy niewielką ilościa soli i pieprzu.Smarujemy z obu stron cienką warstwa majonezu i obtaczamy pierś w zupie cebulowej. Naczynie zaroodoprne smarujemy masłem, wkladamy do niego piersi.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni..Pieczemy ok 45 minut, podlewając często piwem.
sznycle piwno-cebulowe
Etap 1