Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 365]

Sznycle rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne sznycle rybne z otrębami

Sznycle rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sznycle rybne

  • 1 duży filet mrożony pangi
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka otrąb pszennych
  • 1 łyżka otrąb owsianych
  • 1 łyżka otrąb żytnich
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do ryb
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka do panierowania

Sposób przygotowania:

Sznycle rybne

Rybę rozmrozić, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Czosnek obrać, drobno posiekać i razem z cebulą zeszklić. W maszynce do mięsa zmielić kawałki ryby wraz z zeszkloną cebulą. Do masy rybnej dodać jajko, wszystkie rodzaje otrąb, bułkę tartą, natkę pietruszki oraz przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Z masy formować małe sznycelki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gotowe rybne sznycelki podawać z brązowym lub białym ryżem i ulubioną surówką.