Strona główna Sznycle rybne

Sznycle rybne

Ryby « poprzedni | następny »
Megg - autor przepisu Sznycle rybne offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 258
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Sznycle rybne
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne sznycle rybne z otrębami


trudność: łatwe
czas:

Sznycle rybne - SKŁADNIKI:

  • 1 duży filet mrożony pangi
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka otrąb pszennych
  • 1 łyżka otrąb owsianych
  • 1 łyżka otrąb żytnich
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do ryb
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka do panierowania

Sznycle rybne - PRZYGOTOWANIE:

Rybę rozmrozić, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Czosnek obrać, drobno posiekać i razem z cebulą zeszklić. W maszynce do mięsa zmielić kawałki ryby wraz z zeszkloną cebulą. Do masy rybnej dodać jajko, wszystkie rodzaje otrąb, bułkę tartą, natkę pietruszki oraz przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Z masy formować małe sznycelki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gotowe rybne sznycelki podawać z brązowym lub białym ryżem i ulubioną surówką.



Komentarze do Sznycle rybne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledź nadziewany pieczony w folii aluminiowej Pasta z wędzonej makreli Łosoś w kruchym cieście z pesto
Ryba z sałatką z grilla Łosoś z cytrynowym risotto Pasta z makreli 2
Pasztet jajeczny z łososiem i szpinakiem Pasta z makreli Homar z ziołowym masłem i bagietką
Śledź pod pierzynką Pasta z makreli z majonezem Eli Mintaj z pomarańczą i czarnym pieprzem
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane