Strona główna Sznycle rybne

Sznycle rybne

Ryby « poprzedni | następny »
Megg - Przepis na: Sznycle rybne offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 306
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Sznycle rybne
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne sznycle rybne z otrębami


trudność: łatwe
czas:

Sznycle rybne - SKŁADNIKI:

  • 1 duży filet mrożony pangi
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka otrąb pszennych
  • 1 łyżka otrąb owsianych
  • 1 łyżka otrąb żytnich
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do ryb
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka do panierowania

Sznycle rybne - PRZYGOTOWANIE:

Rybę rozmrozić, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Czosnek obrać, drobno posiekać i razem z cebulą zeszklić. W maszynce do mięsa zmielić kawałki ryby wraz z zeszkloną cebulą. Do masy rybnej dodać jajko, wszystkie rodzaje otrąb, bułkę tartą, natkę pietruszki oraz przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Z masy formować małe sznycelki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gotowe rybne sznycelki podawać z brązowym lub białym ryżem i ulubioną surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sznycle rybne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledź w śmietanie- piątkowy obiad Karmazynowy makaron z warzywami Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Zapiekana ryba pod warzywami Tilapia w cieście z cytrynową nutą Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych
Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami Cytrynowo-orzechowy pstrąg
Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane