Strona główna Sznycle rybne

Sznycle rybne

Ryby « poprzedni | następny »
Megg - Przepis na: Sznycle rybne offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 289
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Sznycle rybne
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszne sznycle rybne z otrębami


trudność: łatwe
czas:

Sznycle rybne - SKŁADNIKI:

  • 1 duży filet mrożony pangi
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka otrąb pszennych
  • 1 łyżka otrąb owsianych
  • 1 łyżka otrąb żytnich
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do ryb
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka do panierowania

Sznycle rybne - PRZYGOTOWANIE:

Rybę rozmrozić, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Czosnek obrać, drobno posiekać i razem z cebulą zeszklić. W maszynce do mięsa zmielić kawałki ryby wraz z zeszkloną cebulą. Do masy rybnej dodać jajko, wszystkie rodzaje otrąb, bułkę tartą, natkę pietruszki oraz przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Z masy formować małe sznycelki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gotowe rybne sznycelki podawać z brązowym lub białym ryżem i ulubioną surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sznycle rybne  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Śledzie w sosie musztardowym Pstrąg łososiowy z warzywami Pstrąg po koziegłowsku
Pasta z tuńczyka Śledzie Dareczka Ryba pod porem i śmietaną
Łosoś w płatkach kukurydzianych Mielone Eli ze śledziem Pasta śledziowa do pieczywa
Dorsz po grecku Sola z frytkami z cukini Mullet smażony z frytkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane