katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Sznycle szynkowe z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ananas zasmażany w mięsku.

Sznycle szynkowe z ananasem

Składniki:

Sznycle szynkowe z ananasem

 

  • mięso wieprzowe od szynki 50 dag
  • ananas syropu 5-6 plastrów
  • jajka 2 sztuki
  • przyprawa kuchenna
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sznycle szynkowe z ananasem
Mięso myjemy , dzielimy na plastry. Rozbijamy. Ananasa osączamy. Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem.Na ile plastrów podzielimy mięso tyle potrzebnych jest plastrów ananasa. Na każdy plaster mięsa kładziemy plaster ananasa i składamy plaster mięsa na pół. Spinamy wykałaczką. Przygotowane sznycle panierujemy w jajku roztrzepanym z przyprawą kuchenną i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.