Strona główna Sznycle z indyka smażone w cieście

Sznycle z indyka smażone w cieście

przejs - Przepis na: Sznycle z indyka smażone w cieście offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 345
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Sznycle z indyka smażone w cieście
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Mięciutkie mięso z indyka - idealne na domowy, niedzielny obiad.


trudność: łatwe
czas:

Sznycle z indyka smażone w cieście - SKŁADNIKI:

  • 4 sznycle z indyka, lub filet, który sami sobie pokroicie na zgrabne sznycelki :)
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 szklanka mąki,
  • czosnek (ja dodałam suszonego)
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sznycle z indyka smażone w cieście - PRZYGOTOWANIE:

Sznycle z indyka rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa. Doprawiamy je z obu stron przyprawami, po czym odstawiamy na kwadrans do lodówki. W międzyczasie przygotowujemy ciasto. Miksujemy jajka, oliwę i mąkę. Odrobinę solimy. Masa powinna wyjść dość gęsta. Każdy kawałek mięsa dokładnie obtaczamy w cieście naleśnikowym. Polecam do tego szczypce, ponieważ ciasto lepi się do palców. Smażymy mięso na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu około 20 minut. Oczywiście od czasu do czasu zmieniając stronę smażenia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Sznycle z indyka smażone w cieście  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym Pieczeń z indyka z kaszą jaglaną i szpinakiem
Szaszłyki czosnkowe Podudzia pieczone Stek z indyka z ziemniaczkami i fasolką
Dietetyczne pulpety Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą Potrawka z indyka i młodą marchewką
Pierś z indyka w sosie Tymiankowe "sznycle" z indyka Sataye z indyka marynowane w szafranowym aioli

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane