TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Sznycle z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięsko pełne pieczarek z sosem.

Sznycle z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sznycle z pieczarkami

 

 

  • FARSZ
  • 20 dag pieczarek
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
  • 1 sos pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z pieczarkami
Cebulę i pieczarki siekamy, podsmażamy aż wyparuje sok, przyprawiamy do smaku, łączymy z zieleniną.Odstawiamy.Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, cebulę utartą na tarce i wszystkie przyprawy.Wyrabiamy na jednolitą masę.Dzielimy na sześć części, nakładamy na każdą farsz, zasklepiamy i wstawiamy na 0.5 godziny do lodówki.Sznycle smażymy na rozgrzanym tłuszczu do miękkości, rumieniąc z obu stron.Podajemy z sosem pieczarkowym zrobionym według przepisu na opakowaniu.
Sznycle z pieczarkami
Na zdjęciu jest jeden ze składników dania- pieczarki.
Sznycle z pieczarkami
Jest już przygotowane mięso do robienia sznycli.:)
Sznycle z pieczarkami
Danie jest już gotowe do zjedzenia.Smacznego wszystkim:)