Malgosia

Malgosia

Szef Kuchni
[Przepisów: 95]

Szopska sałatka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szopską sałatkę podawać na zimno do kolacji.

Szopska sałatka

Składniki:

Szopska sałatka

  • 4 porcje:
  • 4 owoce zielonej papryki
  • 1 cebula
  • 4 pomidory
  • 1 ogórek
  • 2 łyżki stołowe octu winnego
  • 3 łyżki stołowe oleju
  • 10 dag owczego sera (bryndzy)
  • sól

Sposób przygotowania:

Szopska sałatka

Paprykę pokroić w paski, cebulę i pomidory w kostkę, a ogórek w cienkie plastry, wymieszać z octem, olejem i dodatkiem soli. Z wierzchu posypać tartym owczym serem.

Redakcja poleca: