Strona główna Szopska sałatka

Szopska sałatka

Malgosia

Szef Kuchni
Przepisy: 95
Szopska sałatka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szopską sałatkę podawać na zimno do kolacji.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Szopska sałatka - SKŁADNIKI:

  • 4 porcje:
  • 4 owoce zielonej papryki
  • 1 cebula
  • 4 pomidory
  • 1 ogórek
  • 2 łyżki stołowe octu winnego
  • 3 łyżki stołowe oleju
  • 10 dag owczego sera (bryndzy)
  • sól

Szopska sałatka - PRZYGOTOWANIE:

Paprykę pokroić w paski, cebulę i pomidory w kostkę, a ogórek w cienkie plastry, wymieszać z octem, olejem i dodatkiem soli. Z wierzchu posypać tartym owczym serem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szopska sałatka (strona 1 z 1)  
Glumanda

Glumanda

2009-02-03 23:10
To jakas nowa odmiana szopskiej salatki, ja takiej nigdy nie jadlam w Bulgarii..ale moze ona ma kilka twarzy ;)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sałatki
Sałatkowy mix z awokado Sałatka makaronowa na słodko Sałatka z czerwonym ryżem i orzeszkami piniowymi
Sałatka wiosenna z granatem Sałatka z blanszowanymi pieczarkami Sałatka z jajek, papryki i pora
Sałatka z selera na słodko Kolorowa sałatka z ogórkiem zielonym Sałatka z ryżem i łososiem w sosie koperkowym
Sałatka z ryżem makaronowym i marynowaną pieczarką Sałatka śledziowa z pieczarkami, papryką i porem Surówka z kapusty zwanej sweetheart cabbage

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane