BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Szparagi i boczek w cieście francuskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Polecam bardzo smaczną przekąskę jak na ciepło tak i na zimno. Szparagi i boczek wędzony otulone paskami ciasta francuskiego , pieczone w piekarniku.

Szparagi i boczek w cieście francuskim

Składniki:

Szparagi i boczek w cieście francuskim

 

  • Ciasto francuskie 1/2 op,
  • plastry boczku 8 plastrów,
  • szparagi gotowane 3 -szt,

Sposób przygotowania:

Szparagi i boczek w cieście francuskim
Boczek wędzony kroimy na paski,podsmażamy aż paski staną sie chrupkie.

Plastry boczku zdejmujemy z patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i studzimy.

Ciasto francuskie rozkładamy , część ciasta kroimy w paseczki o szer 1 - 1,5 cm, a długość w zależności od długości plastrów boczku.

Paskami ciasta obwijamy kilka plastrów boczku razem ze szparagami to znaczy (plasterek boczku i 1 szparaga ) a część sam boczek.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy 15 minut.

Podajemy na ciepło lub na zimno.