SUPERPRZEPIS

Szparagi na szpinaku

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Szparagi na szpinaku Więcej zdjęć (5)

Taka inna sałatka na ciepło

Składniki:

Szparagi na szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Szparagi na szpinaku
Na początek wszystkie warzywa, zioła i pieczarki umyć. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Szparagi oczyścić, usunąć zdrewniałe części i ugotować w lekko osolonej wodzie(można dodać do gotowania łyżeczkę cukru). Gotować ok. 5 minut. Przygotować 2 talerze i na każdym z nich układać kolejno: szpinak, po bokach podsmażone pieczarki, na środku szparagi, posypać "pokruszoną" mozarellą, posiekaną cebulką i tymiankem. A przed podaniem lekko posolić i posypać pestkami dyni.
Szparagi na szpinaku
Na talerzu ułożyć umyte liście świeżego szpinaku
Szparagi na szpinaku
Wkoło ułożyć pieczarki podsmażone na maśle
Szparagi na szpinaku
Następny etap to białe szparagi ugotowane
Szparagi na szpinaku
Posypać mozarellą cebulką i tymiankiem a na koniec pestkami dyni