renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Szparagi otulone kaszanką i naleśnikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Inny sposób na naleśniki niesłodkie

Szparagi otulone kaszanką i naleśnikiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szparagi otulone kaszanką i naleśnikiem

 

  • 3-4 naleśniki ze sprawdzonego przepisu
  • 150 gram kaszanki
  • 3-4 białe szparagi
  • kilka plasterków sera żółtego
  • ketchup i natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Szparagi otulone kaszanką i naleśnikiem
Przygotować uprzednio nasmażone naleśniki. Na patelni podsmażyć kaszankę - najlepiej żeby była z domowego wyrobu bo taka jest najlepsza. Szparagi umyć oczyścić i ugotować. Na naleśniku rozłożyc część kaszanki, następnie dwa kawałki szparagi zwinąć w rulon. Podsmażyć na patelni, pod koniec smażenia posypać serem tak żeby się rozpuścił. Podawać udekorowane ketchupem i natką pietruszki.
Szparagi otulone kaszanką i naleśnikiem
Na naleśnikach rozłożyć podgrzaną kaszankę
Szparagi otulone kaszanką i naleśnikiem
Następnie ułożyc po dwa kawałki szparag i zwinąć
Szparagi otulone kaszanką i naleśnikiem
Zwinięte w rulon naleśniki podsmażyc żeby były chrupiące
Szparagi otulone kaszanką i naleśnikiem
Na koniec smażenia posypać serem zółtym i poczekać aż się rozpuści