mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Szparagi polane masłem z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Prosty, szybki i smaczny sposób na szparagi:)

Szparagi polane masłem z parmezanem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szparagi polane masłem z parmezanem

 

Sposób przygotowania:

Szparagi polane masłem z parmezanem
Szparagi myję pod bieżącą wodą, odcinam stwardniałe końcówki, owijam łodygi sznurkiem w pęczek i wstawiam do wody z solą i cukrem. Gotuję na niewielkim ogniu. Ugotowane szparagi jeszcze gorące przekładam na talerz. Masło wkładam do rondelka i rozgrzewam. Rozpuszczonym masełkiem polewam ugotowane szparagi. Całość oprószam solą i pieprzem. Wierzch posypuję startym parmezanem. Podaję na gorąco.
Szparagi polane masłem z parmezanem
Szparagi myję, odłamuję końce i gotuję w wodzie
Szparagi polane masłem z parmezanem
ugotowane szparagi odcedzam na durszlaku
Szparagi polane masłem z parmezanem
Następnie przekładam szybki szparagi na talerz i polewam masłem