Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Szparagi skrepowane...boczkiem:)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Calkiem sympatyczna przystawka:)

Szparagi skrepowane...boczkiem:)

Składniki:

Szparagi skrepowane...boczkiem:)

 

 

  • Boczek lub surowa szynka w plastrach

 

  • parmezan w kawalku

 

Sposób przygotowania:

Szparagi skrepowane...boczkiem:)
Szparagi dokladnie umyc,wlozyc do szerokiego rondla i gotowac przykryte przez ok.5 min.Wyciagnac z wody,obsuszyc.Na kazdy plaster boczku klasc po trzy podgotowane szparagi,i dosc ciasno je tymi plastrami obwinac..W naczyniu do duszenia potaw ulozyc szparagi z boczkiem i na malym ogniu podduszac je do czasu az boczek i warzywa wypuszcza sok a nastepnie sie ladnie przyrumienia . Parmezan zetrzec i posypac nim szparagi ,przykryc jeszcze na moment pokrywa,parmezan sie troszke rozplynie:)Smacznego