eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Szparagi w boczku Eli

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 20

Pyszne połączenie-szparagi i boczek wędzony.

Szparagi w boczku Eli

Składniki:

Szparagi w boczku Eli

 

  • 1 pęczek szparagów(ja miałam pól pęczka zielonych i pół pęczka białych)
  • sól,cukier
  • tyle plastrów boczku ile szparagów
  • wykałaczki(wcześniej namoczyć w wodzie)

Sposób przygotowania:

Szparagi w boczku Eli
Szparagi obrać.Do wrzącej wody dodać soli i cukru do smaku,włożyć szparagi i gotowac 5 minut.Szparagi wyjąć z wrzątku,przełożyć do lodowatej wody i ostudzić.Każdy szparag owinąć plastrem boczku i spiąć trzema wykałaczkami.Piec na grillu aż boczek będzie chrupki.Smacznego!