iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szparagi w galarecie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ciekawa przystawka ze szparagów w szynce w galarecie i z majonezem

Szparagi w galarecie

Składniki:

Szparagi w galarecie

 

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w galarecie
Szparagi obieramy odcinamy twarde końcówki. Gotujemy . Odcedzamy ,studzimy. Rosołek zalewamy wrzątkiem ,studzimy. Żelatynę rozrabiamy w wodzie i dodajemy do rosołu. Mieszamy ,studzimy . Plasterek szynki rozkładamy na środku wyciskamy przez rękaw cukierniczy majonez .Układamy szparagę i zawijamy w rulon lekko ,zeby majonez nie wypłynął. Ruloniki układamy na półmisku jeden przy drugim Ozdabiamy sałatą karbowaną.Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki i na pół w takie małe kawałeczki .Taką papryką posypujemy roladki .Zalewamy tężącą galaretką .Wstawiamy do lodówki .