Szparagi w sosie

Szparagi « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Szparagi w sosie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
Szparagi w sosie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szparagi z delikatnym sosem świetnie smakują


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Szparagi w sosie - SKŁADNIKI:

  • 1 pęczek szparagi,
  • 1 szt żółtko jaja,
  • 1/2 szkl wino białe,
  • 15 dag masło,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier,
  • 1/2 szkl mleko

Szparagi w sosie - PRZYGOTOWANIE:

Szparagi obrać ze skórki, włożyć do rondla, zalać wrzącą wodą, dodać mleko, cukier i sól, gotować około 30 minut. W rondlu zagotować wino z dodatkiem soli i pieprzu. Wstawić rondel do dużego garnka z gotującą się wodą, dodać żółtko rozmieszane z łyżką zimnej wody, ubijać aż zgęstnieje. Następnie dodawać po łyżce masła ciągle ubijając, aż powstanie gładki sos. Tak przygotowanym sosem polać odcedzone z wody szparagi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szparagi w sosie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szparagi
Makaron ze szparagami i szynką Omlet ze szparagami Quiche ze szparagami i kabanosem
Tarta z mozzarellą i szparagami Jajecznica z zielonymi szparagami Zielone szparagi w sosie śmietanowo - serowym
Parowane szparagi i kalafior z dodatkami Szparagi z jajkiem i chipsami z kindziuka Szparagi w szynce i cieście francuskim
Żeberka nadziewane szparagami Zupa szparagowa z  jaglanką. Szparagi z grilla

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane