Szparagi w sosie

Szparagi « poprzedni | następny »
Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Szparagi w sosie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szparagi z delikatnym sosem świetnie smakują


danie wegetariańskie
trudność: średnie
czas:

Szparagi w sosie - SKŁADNIKI:

Szparagi w sosie - PRZYGOTOWANIE:

Szparagi obrać ze skórki, włożyć do rondla, zalać wrzącą wodą, dodać mleko, cukier i sól, gotować około 30 minut. W rondlu zagotować wino z dodatkiem soli i pieprzu. Wstawić rondel do dużego garnka z gotującą się wodą, dodać żółtko rozmieszane z łyżką zimnej wody, ubijać aż zgęstnieje. Następnie dodawać po łyżce masła ciągle ubijając, aż powstanie gładki sos. Tak przygotowanym sosem polać odcedzone z wody szparagi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szparagi w sosie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szparagi
Zakąska z szparagów Makaron ze szparagami i szynką Omlet ze szparagami
Quiche ze szparagami i kabanosem Tarta z mozzarellą i szparagami Jajecznica z zielonymi szparagami
Zielone szparagi w sosie śmietanowo - serowym Parowane szparagi i kalafior z dodatkami Szparagi z jajkiem i chipsami z kindziuka
Szparagi w szynce i cieście francuskim Żeberka nadziewane szparagami Zupa szparagowa z  jaglanką.

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane