Szparagi w sosie

Szparagi « poprzedni | następny »
Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Szparagi w sosie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szparagi z delikatnym sosem świetnie smakują


danie wegetariańskie
trudność: średnie
czas:

Szparagi w sosie - SKŁADNIKI:

Szparagi w sosie - PRZYGOTOWANIE:

Szparagi obrać ze skórki, włożyć do rondla, zalać wrzącą wodą, dodać mleko, cukier i sól, gotować około 30 minut. W rondlu zagotować wino z dodatkiem soli i pieprzu. Wstawić rondel do dużego garnka z gotującą się wodą, dodać żółtko rozmieszane z łyżką zimnej wody, ubijać aż zgęstnieje. Następnie dodawać po łyżce masła ciągle ubijając, aż powstanie gładki sos. Tak przygotowanym sosem polać odcedzone z wody szparagi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szparagi w sosie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szparagi
Zakąska z szparagów Makaron ze szparagami i szynką Omlet ze szparagami
Quiche ze szparagami i kabanosem Tarta z mozzarellą i szparagami Jajecznica z zielonymi szparagami
Zielone szparagi w sosie śmietanowo - serowym Parowane szparagi i kalafior z dodatkami Szparagi z jajkiem i chipsami z kindziuka
Szparagi w szynce i cieście francuskim Żeberka nadziewane szparagami Zupa szparagowa z  jaglanką.

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane