Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Szparagi w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szparagi z delikatnym sosem świetnie smakują

Szparagi w sosie

Składniki:

Szparagi w sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w sosie
Szparagi obrać ze skórki, włożyć do rondla, zalać wrzącą wodą, dodać mleko, cukier i sól, gotować około 30 minut. W rondlu zagotować wino z dodatkiem soli i pieprzu. Wstawić rondel do dużego garnka z gotującą się wodą, dodać żółtko rozmieszane z łyżką zimnej wody, ubijać aż zgęstnieje. Następnie dodawać po łyżce masła ciągle ubijając, aż powstanie gładki sos. Tak przygotowanym sosem polać odcedzone z wody szparagi.