Szparagi w sosie

Szparagi « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Szparagi w sosie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Szparagi w sosie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szparagi z delikatnym sosem świetnie smakują


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Szparagi w sosie - SKŁADNIKI:

  • 1 pęczek szparagi,
  • 1 szt żółtko jaja,
  • 1/2 szkl wino białe,
  • 15 dag masło,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier,
  • 1/2 szkl mleko

Szparagi w sosie - PRZYGOTOWANIE:

Szparagi obrać ze skórki, włożyć do rondla, zalać wrzącą wodą, dodać mleko, cukier i sól, gotować około 30 minut. W rondlu zagotować wino z dodatkiem soli i pieprzu. Wstawić rondel do dużego garnka z gotującą się wodą, dodać żółtko rozmieszane z łyżką zimnej wody, ubijać aż zgęstnieje. Następnie dodawać po łyżce masła ciągle ubijając, aż powstanie gładki sos. Tak przygotowanym sosem polać odcedzone z wody szparagi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szparagi w sosie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szparagi
Makaron ze szparagami i szynką Omlet ze szparagami Quiche ze szparagami i kabanosem
Tarta z mozzarellą i szparagami Jajecznica z zielonymi szparagami Zielone szparagi w sosie śmietanowo - serowym
Parowane szparagi i kalafior z dodatkami Szparagi z jajkiem i chipsami z kindziuka Szparagi w szynce i cieście francuskim
Żeberka nadziewane szparagami Zupa szparagowa z  jaglanką. Szparagi z grilla

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane