mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Szparagi z grilla z sosem bazyliowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 27

Szparagi z grilla które robi się bardzo szybko i nie wymagają długiego grillowania. Polecam na party i spotkania rodzinne i nie tylko.

Szparagi z grilla z sosem bazyliowym

Składniki:

Szparagi z grilla z sosem bazyliowym

 

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z grilla z sosem bazyliowym

ETAP 1:

Szparagi z grilla z sosem bazyliowym
szparagi ugotowane białe i zielone wcześniej obrane

Szparagi obieram, obcinam końce i gotuję w osolonej wodzie pięć minut.

ETAP 2:

Szparagi z grilla z sosem bazyliowym
szparagi owinięte w boczku i piersi z kurczaka

Pierś z kurczaka kroję na plastry cienkie i wąskie. Dwie szparagi zielone i jedną białą zawijam w paski piersi i paski boczku, spinam wykałaczkami.

ETAP 3:

Szparagi z grilla z sosem bazyliowym
szparagi i pomidorki koktajlowe na grillu

Doprawiam solą, pieprzem, papryką, smaruję oliwą i układam na grillu razem z pomidorkami.

ETAP 4:

Szparagi z grilla z sosem bazyliowym
bazylia zmiksowana z oliwą z oliwek dodany jogurt

Sos:
Liści bazylii miksuję z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny. Dodaję sól, pieprz, jogurt grecki i mieszam całość. Szparagi podaję z sosem.


Tagi:

szparagi danie