Gabriela950

Gabriela950

Kuchcik
[Przepisów: 32]

Szparagi z krewetkami w sosie Bearnaise

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo wykwintne danie i ładnie wygląda gdy posypiemy je papryką pokrojoną w paski.

Szparagi z krewetkami w sosie Bearnaise

Składniki:

Szparagi z krewetkami w sosie Bearnaise

 

  • 1 pęczek szparagów
  • 4 szklanki wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 szklanka posiekanych małych krewetek
  • 1 szklanka sosu Bearnaise
  • 200g sera mozzarella

Sposób przygotowania:

Szparagi z krewetkami w sosie Bearnaise
Ugotować szparagi w osolonej wodzie, aż będą w połowie miękkie. Dobrze odcedzić. Wyłożyć do jakiegoś naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć mięso z krewetek, posypać serem i na koniec polać sosem. Włożyć do piekarnika zapiekać  10 min w temperaturze 180*C i gotowe. Smacznego